اجزای صندلی اداری علاوه بر کیفیت و طول عمر، بر سلامت شما نیز تاثیر دارد! نحوه طراحی و کیفیت این اجزا در واقع ارگونومی و سلامتی را تضمین میکند!
اینجا در بلاگ راشن با اجزای صندلی آشنا میشویم و سپس صندلی اداری را را کالبد شکافی و تک تک اعضا را بررسی میکنیم. در این صفحه 10 قسمت صندلی اداری را بررسی میشود. این مقاله را بخوانید تا در ذهنتان هیچ سوالی راجعبه اجزای صندلی باقی نماند!
صندلی اداری چیست و اجزای صندلی اداری کدام است؟
صندلی اداری چیست؟ نوعی صندلی است که برای استفاده در محل کار طراحی شده است. این صندلیها معمولاً دارای نشیمنگاه، پشتی، چرخ، دسته و قابلیت تنظیم ارتفاع هستند تا راحتی و انعطاف پذیری بیشتری برای کابران فراهم کنند.
صندلی اداری، صندلی با قابلیت تنظیم ارتفاع، معمولا چرخدار با قابلیت گردش 360 درجه است. این صندلی به دلیل نشستن طولانی مدت باید با توجه به بدن انسان طراحی و از اصول ارگونومیک استفاده کند. این یعنی این صندلی باید از متریال مرغوب و قابلیت شخصیسازی (ارگونومی) برخوردار باشد.
اجزای صندلی اداری کداماند؟ صندلی اداری از اجزا و قطعاتی تشکیل شده است که هر یک بخشی از مسئولیت راحتی کاربران را بر عهده دارد. به طوری کلی اجزای صندلی اداری این 10 جزء را شامل میشود.
- هدرست(پشت سری)
- پشتی(پشتیبان کمر)
- نشیمنگاه
- مکانیزم
- دسته
- پد دسته
- جک
- پوشش جک
- پایه
- چرخ
در ادامه با هر یک از این اجزا به صورت جداگانه و مفصّلتر آشنا میشویم.
کار را به کاردان بسپارید! راشن با بیش از 23 سال سابقه متخصص ساخت صندلی ارگونومی و طبی است. و به دلیل کیفیت با در اجزای صندلی اداری خود 36 ماه ضمانت بی قید شرط دارد!
راستی جهت خرید صندلی طبی یا ارگونومیک با 36 ماه ضمانت با تنوع بالا در طراحی و روکش، وارد صفحه صندلی اداری شوید.
نشیمن گاه و پشتی صندلی اداری
نشیمنگاه بخش اصلی صندلی اداری و محل نشستن کاربر است. نشستن طولانی بر آن میتواند، تاثیری مستقیم بر سلامت فرد داشته باشد. بنابراین کیفیت و انعطاف آن در صندلیهای اداری بسیار مهم است. جنس نشیمنگاه میتواند از اسفنج ابری، فوم سرد و یا موارد نرم دیگری را شامل شود.
البته که اسفنج ابری بعد مدتی دچار فرو رفتگی میشود. فوم سرد به علت خاصیت نرمی و برگشت پذیری بالا بر خلاف اسفنجها دچار فرو رفتگی نمیشود و انتخابی مناسب برای نشیمنگاه به شمار میرود.
عمق یا عرض نشیمنگاه صندلی اداری طبی در حالت استاندارد 40 تا 50 سانتیمتر است. طول نشیمنگاه صندلیهای طبی اداری باید 42 تا 50 سانتیمتر باشد.
پشتی صندلی اداری باید با توجه ویژه به ستون فقرات از جالت S کمر حمایت کند. ارتفاع استاندارد پشتی صندلیهای اداری معمولاً بین 48 تا 72 سانتیمتر است. و برای حمایت کامل از کمر در حالت استاندارد و طبی، عرض پشتی 30 تا 48 سانتیمتر است. البته که ارتفاع پشتی این صندلیها بسته به طراحی صندلی و نوع ارگونومی آن متفاوت است. پشتی صندلی اداری باید قابل تنظیم به جلو و عقب باشد تا کاربر بتواند زاویه مناسب را انتخاب کند.
جهت آشنایی کامل با صندلی اداری، انواع و تاریخچه آن وارد مقاله صندلی اداری چیست؟ شوید.
هدرست یا پشت سری صندلی اداری
هدرست یا پشت سری بخشی از صندلی است که در بالای پشتی قرار میگیرد و از گردن کاربر حمایت میکند. این ویژگی به خصوص برای افرای که ساعات زیادی را در حالت نشسته سپری میکنند، اهمیت دارد. هدرست به کاهش فشار بر روی گردن و حفظ وضعیت صحیح ستون فقرات کمک میکند.
برخی از این هدرستها قابل تنظیم ارتفاع و زاویه هستند که این موضوع راحتی بیشتری را برای کاربران به ارمغان میآورد.
اگر صندلی هدرست دار دوست ندارید، میتوانید از صندلیهای پشت بلند اداری راشن استفاده کنید.
صندلی اداری ارگونومی، طبی و با کیفیت یک طرف درست نشستن یک طرف ماجرا است. برای جلوگیری یا کاهش درد ناشی از دیسک گردن و کمر مقاله طرز صحیح نشستن روی صندلی اداری را بخوانید.
کاربرد مکانیزم صندلی اداری
به مجموعه از از اجزا و ابزار صندلی که به کاربر امکان تنظیم آن را میدهد، مکانیزم گفته میشود. مکانیزم صندلیهای اداری معمولاً در زیر نشیمنگاه قرار دارد و بدنه صندلی را به پایه و جک متصل میکند.
مکانیزم ها معمولاً قابلیتهایی از قبل امکان تنظیم ارتفاع، تنظیم زاویه، قفل موقعیت و غیره را فراهم میکنند. انواع مکانیزم عبارتند از:
- مکانیزم تیلت یا بدون براکت
- مکانیزم سینکرون یا مکانیز براکت دار
- مکانیزم ساده یا L
- مکانیزم زانویی Knee یا اتوبوسی
- مکانیزم کلاچی
- مکانیزم اسلایدی
- مکانیزم خود تنظیمی یا وزنی
اگر میخواهید با انواع مکانیزم، کارکردها و قابلیتهای آنها آشنا شوید، مقاله انواع مکانیزم صندلی اداری ما را از دست ندهید!
پیچ بزرگ زیر صندلی اداری چه کاربردی دارد؟
پیچ بزرگ زیر صندلی در واقع یکی از اجزای مکانیزم صندلی اداری است. وظیفه این پیچ کنترل سختی حرکت پشتی صندلی است. چه در حالت قفل شدگی در یک زاویه خاص و چه در حالتی که به صورت آزاد پشتی حرکت میکند. این پیچ بزرگ سختی حرکت پشتی را بیشتر یا کمتر میکند.
این دستگیره وظیفه تنظیم میزان مقاومتی که هنگام تکیه دادن به صندلی خود احساس می کنید را بر عهده دارد.
دسته و پد دسته صندلی اداری
دسته صندلی بر خلاف ظاهر نسبتاً کم کاربرد خود، تاثیر فراوانی بر راحتی کاربر ایفا میکند. این دستهها علاوه بر راحتی بیشتر از نشستن کاربر نیز پشتیبانی میکنند و تا حدودی از انحنای پیش از حد کمر کاربر جلوگیری میکنند. دستههای ثابت، دستههای قابل تنظیم و دستههای چرخشی انواع دستهها را تشکیل میدهند. همچنین دستهها از نظر ظاهری هم میتوانند به سه دسته: دستههای T، دستههای گرد و دستههای فانتزی تقسیم شوند.
پد دسته، در واقع به فومی (PU) که روی برخی از دستهها قرار دارد گفته میشود. این پدها علاوه بر راحتی کاربر نمای صندلیهای اداری را هم زیباتر میکنند. البته که برخی صندلیها پد دسته ندارند و دسته به تنهایی بر روی آنها نصب شده است.
دسته و پد صندلی اداری تنها یکی از موارد صندلی طبی و ارگونومیک است. برای خرید مطمئن صندلی اداری لطفا حتما مقاله راهنمای خرید صندلی ارگونومیک را بخوانید.
جک و پوشش جک صندلی اداری
جک پنوماتیک بخشی از صندلی است که وظیفه تنظیم ارتفاع را عهدهدار است. جک صندلیهای اداری معمولاً بین پایه و نشیمنگاه قرار دارند و به فرد قابلیت بالا و پایین کردن صندلی را میدهند. این تنظیم ارتفاع امکان تنظیم صندلی با شرایطی قدی فرد را فراهم و حالتی راحتتر برای او ایجاد میکند.
پوشش جک نقش بادیگارد جک را بازی میکند. مسئولیت این پوشش محافظت از جک در برابر گرد و غبار و ضربه است. بنابراین طول عمر جک را افزایش میدهد.
گاهی اوقات جک صندلی اداری یهو پایین میرود علت این پایین رفتن و راههای جلوگیری از آن در مقاله علت پایین رفتن جک صندلی منتظر خواندن شما است.
پایه و چرخ صندلی اداری
پایه و استحکام آن یکی دیگر از موارد مهم در زمینه صندلی اداری به شمار میروند. اکثر صندلیهای اداری دارای پایه پنج شاخه هستند. پایههای موجود معمولاً از جنس فولاد، آلومینیوم و پلی پروپیلن ساخته میشوند.
صندلیهای اداری معمولاً دارای چرخ و محرک هستند. اگرچه ممکن است صندلی اداری ثابت و بدون چرخ باشد امّا صندلی چرخدار ضمن برآوردن راحتی کابر، انتخابی مناسب برای محیط کاری محسوب میشود.
پایه و چرخ برای راحتی در حرکت است و راحتی در محیط کا رهم یکی از اصول ارگونومیک است. برای آشنایی بیشتر با ارگونومیک، مقاله ارگونومی چیست؟ را بخوانید.
روکش صندلی اداری
روکش صندلیهای اداری علاوه بر اهمیت زیبایی بر راحتی کاربر و دوام صندلی تاثیرگذار است. بنابراین روکش یکی از عناصر مهم در انتخاب صندلی اداری محسوب میشود. انواع روکشهای صندلی عبارتند از:
روکش پارچه علاوه بر نرم و تنفسی بودن برای استفاده طولانی مدّت نیز مناسب است. البته که یکی از مشکلات صندلی با روکش پارچه، تمیز کردن آن است.
شرکت راشن جهت رفاه حال مشتریان خود اقدام به تولید صندلی پشت توری یا مش یا صندلی اداری مدرن کرده است.
روکش چرمی بر خلاف روکش پارچهای به سادگی تمیز میشود. از معایب روکش چرمی میتوان به گرم شدن و عرق کردن آن در صورت استفاده طولانی مدّت اشاره کرد. اگرچه که چرم مصنوعی (روکش وینیل) انتخابی مناسب برای صندلیهای اداری محسوب میشود امّا در صورت استفاد طولانی روکشهای پارچهای گزینه بهتری برای راحتی افراد بشمار میروند.
اجزای صندلی اداری
در پایان باید بدانیم مهمترین رکن در انتخاب صندلی اداری چیزی جز کیفیت اجزای آن نیست. صندلی اداری به واسطه اهمیت سلامتی شما مهمتر از یک صندلی است! و برای تضمین کیفیت،سلامتی، ضمانت معتبر و برند معتبر مثل راشن لازم است.
همانطور که قول دادیم صندلی اداری و اجزای آن را شناختیم. با تک تک اعضای آن آشنا شدیم و نکات مهم درباره آنها را در بر گرفتیم. حالا نوبت شماست تا با انتخاب مناسب این مقاله را تکمیل کنید.
اگر باز هم سوالی راجعبه اجزای صندلی اداری دارید در بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید.
شرکت تولیدی صندلی اداری راشن، بر روی تمامی محصولات خود 36 ماه ضمانت و 10 سال خدمات پس از فروش ارائه میکند. صندلی اداری راشن، دارای روکش متنوع مدل چرمی و مدل پارچهای است. همچنین برای مشاوره رایگان و تخصصی برای خرید
صندلی اداری طبی و ارگونومیک با قیمت مناسب به صورت کلی و جزئی، لطفا با شماره 56879721_021 تماس بگیرید.