فهرست مطالب
به نقل از محمدتقی حلی ساز، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی که میگوید، بعد از 3 سال نشستنهای طولانی مدت 8 ساعته، دچار انواع بیماریهای اسکلتی، عضلانی و جسمی میشویم. همین گفته طرز صحیح نشستن روی صندلی را پُراهمیت میکند.
در این محتوا در بلاگ راشن راجعبه شیوه صحیح نشستن روی صندلی صحبت میکنیم. ابتدا به صورت نکتهوار نحوه نشستن صحیح را بیان میکنیم. بعد سراغ طرز صحیح نشستن روی صندلی اداری و کار با رایانه میرویم. بعد چندتا ریز نکته برای افزایش یا حفظ سلامتی در هنگام نشستن میگیم.
نگران نباشید اکر دیسک کمر هم دارید، چندتا نکته ساده اما موثر برای کاهش درد هم برای شما آماده است. و در نهایت نکاتی هم برای نشستن روی صندلی در هنگام مطالعه کردن بیان میکنیم. و در پایان صندلی ارگونومیک و استاندارد که راز بی دردی در هنگام کار است را توضیح میدهیم.
این محتوا را بخوانید تا اشتباه نزنید! این اشتباه باعث درد میشود، فکر میکنم دانستن و انجام نکات این محتوا بهتر از تحمل درد کمر و خستگی بیش از اندازه است، اینطور نیست؟ پس به خواندن ادامه دهید.
طرز صحیح نشستن روی صندلی؛ چطور بنشینیم تا کمر درد و خسته نباشیم؟
این قسمت به صورت نکتهوار طرز صحیح نشستن روی صندلی اداری یا صندلی معمولی را بیان میکنیم.
با حالت طبیعی بدن در شانه و گردن روی صندلی بنشینید.
به صندلی تکیه بدهید، قوز نکنید و صاف بنشنید.
به مقداری به سمت تکیهگاه صندلی بروید که گودی کمر یا حالت S کمر پُر شود. همچنین توجه کنید که زانوها 2 تا 5 سانتیمتر از نشیمنگاه صندلی فاصله داشته باشد.
خیلی عقب یا جلو نشستن باعث فشار به عضلات ران و ایجاد قوز یا حالت c کمر میشود.
تا جایی که امکان داد به تکیهگاه صندلی نزدیک شوید تا بهترین زاویه در باسن و کمر ایجاد شود.
جهت فهمیدن ارتفاع مناسب شما به زانوهای خود دقت کنید. در ارتفاع مناسب زانوها باید حالت 90 درجه و کف پا به راحتی روی زمین قرار بگیرد. اگر خیلی زانوها را خم کنید، دچار عارضه خم شدگی زانو و محدودیت در حرکت میشوید.
شیوه درست نشستن همه ماجرا نیست! بلکه خرید صندلی اداری ارگونومیک و استاندارد تمام ماجرا است.
رانها موازی با زمین و زانوها کمی پایینتر از باسن قرار بگیرند. البته با استفاده از صندلی ارگونومیک به طور عادی، رانها پایینتر قرار میگیرند.
ساعد موازی با زمین و آرنج در زاویه 90 درجه یا شکل L باشد، اگر شانهها از حالت عادی خارج میشود ارتفاع دسته را تغییر دهید. برای جلوگیری از خستگی گردن و شانهها، ساق و آرنج دست باید بدون هیچ فشاری روی دسته قرار بگیرند.
پشتی یا تکیهگاه باید 10 تا 30 درجه به عقب برود، زاویه استاندارد کمر 110 درجه است و نه 90 درجه!
به هیچ عنوان قوز نکنید و بدن خود را به یک سمت خم نکنید. خم کردن بدن به یک سمت در افرادی که کیف پول در جیب پشت قرار میدهند، شایع است. حتما جیبهای پشت شلوار را برای عدم ایجاد ناهنجاری در لگن خالی کنید.
خم شدن روی صندلی حدود 190% فشار را روی دیسک کمر قرار میدهد در مقابل زاویه درست نشستن 40% فشار را از کمر برمیدارد.
به هیچ عنوان پا روی پا نندازید، این کار باعث عدم خونرسانی و احساس سوزش و درد پا میشود.
درست نشستن یک طرف و صندلی ارگونومیک و طبی هم یک طرف دیگر ماجرا هستند. برای خرید صندلی اداری استاندارد به صفحه صندلی اداری مراجعه کنید یا با شماره 88561082_021 تماس بگیرید.
در ادامه به استاندارد صندلی و طرز صحیح نشستن رو صندلی رایانه میپردازیم.
طرز صحیح نشستن روی صندلی اداری و کار با رایانه
نکات قبلی برای طرز صحیح نشستن روی صندلی اداری و کار با رایانه به کار بگیرید، این چند نکته اضافی هم رعایت کنید.
مانیتور به نسبت چشم 45 تا 60 سانتیمتر فاصله داشته باشد.
مانیتور روبهرو چشم و زاویه نگاه کردن از بالا تا پایینترین نقطه، تنها احتیاج به تکان دادن 30 درجه گردن باشد.
موس و کیبورد را در راستای ساعد قرار دهید و از زیر موسی مناسب برای هم راستا کردن موس و مچ دست بهره بگیرید.
خرید صندلی کامپیوتر هم مانند نشستن ریز نکاتی دارد که در مقاله راهنمای خرید صندلی کامپیوتر برای شما حاظر است.
چند نکته برای تضمین بیشتر سلامتی در کنار طرز صحیح نشستن روی صندلی اداری
جهت جلوگیری از تنگی کانال مچ دست با موس و کیبورد به آرامی کار کنید. همچنین هرزگاهی مج دست خود را بکشید و خم کنید. موس یا کیبور موازی با مچ یا کمی پایینتر قرار دهید تا مج دست کمتر خم شود.
برای جلوگیری خشکی چشم در هنگام نگاه به مانیتور زیاد پِلک بزنید. همچنین نور آبی مانیتور را خاموش یا از محافظها استفاده کنید در نهایت نور صفحه مانیتور را مناسب نور محیط تنظیم کنید.
هرزگاهی تغییر وضعیت بدهید و کمی حرکت کششی و قدم زدن مفید است. نگران نباشید مدیر شما با چند ثانیه انجام این کار شما را توبیخ نمیکند. در آخرین نکته باید بگوییم که تمرینات مرتبط با ورزش چشم، گردن، مچ دست و حرکتهای کششی را برای سلامت هر چه بیشتر خود انجام دهید. به هرحال 5 دقیقه تمرین بهتر از یک عمر درد است!
هنگام نشستن صندلی یهو به پایین میرود؟ علت، علائم و راههای جلوگیری از این اتفاق در مقاله علت پایین رفتن جک صندلی وجود دارد.
طرز صحیح نشستن روی صندلی برای دیسک کمر
زیاد روی صندلی ننشنید و هرزگاهی تغییر وضعیت بدهید و 20 ثانیه قدم بزنید، هر 30 تا 50 دقیقه عدد معقولی برای شما است.
اگر امکان دارد از میزهای ایستاده استفاده کنید یا میزهایی که قابلیت تنظیم ارتفاع دارند.
زمان نشستن ثابت روی صندلی نباشید و کمی به خود حرکت بدهید. منظور از حرکت انجام چند حرکت کششی آرام است.
صاف بشنید و حالت S کمر را پر کنید و باسن را تا جایی که به صندلی تماس پیدا کند، عقب ببرید.
حالت طبیعی بدن خود مانند شانه، گردن و حالت 90 درجه ساعد زانوها را رعایت کنید، نکات قبلی که در مقاله گفته شد (طرز صحیح نشستن روی صندلی) هم برای شما کاربرد دارد.
به هیچ عنوان پاهای خود را آویزان یا رو هم نیندازید.
زانو موازی با باسن یا کمی بالاتر باشد، زاویه نشستن 110 درجه، حدود 40% فشار به ستون فقرات را کمتر میکند.
از حرکتهای ناگهانی و تغییر وضعیت سریع خودداری کنید، حتما 30 ثانیه بعد از ایستادن تغییر وضعیت دهید و برای خم شدن هم 30 دقیقه صبر کنید.
به هیچ عنوان برای بلند شدن خم نشوید، بلکه کمی به جلو صندلی بروید و با پاهای خود بلند شوید.
در پایان این بخش باید اضافه کنیم که ورزش با صندلی را یاد بگیرید و در هنگام درد شدید 15 دقیقه از یخ پیچیده در حوله استفاده کنید.
درست نشستن یا صندلی ارگونومیک و استاندارد بخش کوچکی از ارگونومی است.اما تعریف ارگونومی به زبان ساده چیست؟ در مقاله ارگونومی چیست به طور کامل راجعبه علم ارگونومی صحبت کردهایم، همین حالا مقاله را بخوانید.
نحوه صحیح نشستن روی صندلی برای مطالعه
نحوه صحیح نشستن رو صندلی برای مطالعه نکات بخش اول (طرز صحیح نشستن روی صندلی) را باید رعایت کنید.
نکته حائز اهمیت عدم خم شدن زیاد گردن است، کتاب را طوری قرار دهید که احتیاج به خم شدن زیاد گردن نباشد. سعی کنید گردن در حالت طبیعی خود یا 15 درجه، خم شدگی قرار بگیرد.
ارتفاع صندلی یا کتاب را بالا ببرید تا نیاز به خم شدگی زیاد گردن نباشد و برای سلامت زانوها هم از زیرپایی برای ایجاد زاویۀ 90 درجه استفاده کنید.
کتاب را حدود 40 سانتیمتری چشمان خود قرار دهید. و به ازای هر 30 تا 50 دقیقه به گردن خود استراحت و تمرین بدهید.
صندلی ارگونومیک شما را مجبور به درست نشستن میکند!
صندلی ارگونومیک طبق اصول اسکلتی بدن ساخته میشود. در واقع یک صندلی ارگونومیک، باید از اندامهای مختلف در هنگام نشستن حمایت کند. صندلیهای ارگونومیک طراحی شدهاند تا وضعیت بهتر و راحتی را در هنگام نشستن برای بدن ایجاد کند.
این صندلیها قابلیت تنظیم زیادی دارند من جمله، تنظیم پشتی، ارتفاع صندلی و حتی دستهها کنترل میشود. صندلی طبی یا ارگونومیک اداری به کاهش درد کمک میکند و برای افراد با کمر درد مفید است.
اگر مسئله ارگونومی برای شما جالب است این دو مقاله یعنی؛
1_ مقالهای برای چیستی، ویژگی و فواید صندلی ارگونومی برای شما در مقاله صندلی طبی یا ارگونومیک چیست؟
2_ ویژگیهای صندلی طبی یا ارگونومی هم در این مقاله یعنی صندلی طبی یا ارگونومی چه ویژگی هایی دارد؟ آماده خواندن شما است.
صندلی استاندارد راهی برای صحیح نشستن روی صندلی اداری
صندلی استاندارد دارای ارتفاع 40 تا 53 سانتیمتر است. عمق یا عرض صندلی باید حدود 48 تا 53 سانتیمتر و طول نشیمنگاه 42 تا 50 سانتی متر است. نشیمنگاه برای کاهش فشار به زانو و پشت ران 5 تا 10 سانتی متر فاصله داشته باشد، همچنین حدود 2 تا 3 سانتیمتر پهنتر از باسن باشد.
پشتی صندلی هم باید ابعادی حدودی بین 30 تا 48 سانتیمتر است و قابلیت حرکت 10 تا 30 درجه به عقب را دارد. دستههای صندلی طبی یا ارگونومیگ 17 تا 26 سانتیمتر است.
برای آشنایی بیشتر با صندلی استاندارد و ابعاد استاندارد ارگونومی مقاله صندلی اداری استاندارد را بخوانید.
طرز صحیح نشستن روی صندلی برای دوری از دردهای عضلانی و اسکلتی
قبل از طرز صحیح نشستن روی صندلی، خرید صندلی اداری استاندارد، طبی و ارگونومیک اهمیت دارد! صندلیهای ارگونومیک تا حدودی شما را مجبور به درست نشستن میکنند.
در این محتوا سراغ روش درست نشستن روی صندلی در حالت مطالعه و کار با رایانه را خواندید. همچنین برای کسانی که دیسک کمر دارند هم نکاتی بیان کردیم. اما همیشه سوالها خوره ذهن هستند اما نگران نباشید تنها کافی است در بخش دیدگاهع بیان کنید. لطفا نظرات، تجربیات و سوالات خود را در بخش دیدگاه برای شرکت تولید راشن ارسال کنید.
صندلی اداری مناسب را از کجا بخریم؟ از تولیدی صندلی اداری راشن، چرا باید از راشن خرید کنیم؟
چون که شرکت تولید صندلی اداری راشن، بر روی تمامی محصولات خود 36 ماه ضمانت و 10 سال خدمات پس از فروش ارائه میکند. صندلی اداری راشن، دارای 24 مدل چرم و 16 مدل پارچه و همچنین 24 مدل چرم و پارچه قابل سفارش است.
راشن صندلی ارگونومیک، طبی و استاندارد را تولید میکند تا شما را از درد عضلانی و اسکلتی خلاص کند.
همچنین برای مشاوره رایگان و تخصصی برای خرید صندلی اداری طبی و ارگونومیک با قیمت مناسب به صورت کلی و جزئی، لطفا با شماره 56879721_021 تماس بگیرید.
سلام مرسی که زاویه استاندارد کمر موقع نشستن روی صندلی گفتید من فکر میکردم 90 درجه هست اما با دیدن اون عکس که فشار بر روی کمر در زاویه های مختلف نشون میداد متوجه شدم برای دیسک کمر یا دیسک گردن هم همین نکات جوابگو هست؟
سلام از دیدگاه شما ممنونیم، بله همین نکات که داخل طرز صحیح نشستن روی صندلی اداری گفته شده با رعایت بیشتر برای دیک گردن و کمر باید رعایت بشه. برای این دست عزیزان توصیه میشه که از حرکتهای ناگهانی هم اجتنباب کنند.